בדפי אינטרנט, בניגוד לדפוס, יש מטבע הדברים אלמנטים אינטראקטיביים, בין היתר מסוג קישורים ואלמנטים מסוג טקסט. בדפוס, אין את האלמנט האינטראקטיבי של קישורים. לכן מתקבל על הדעת שכותרת בעיתון תהייה מודגשת ובגופן גדול והקדימון לכתבה או למאמר יהיו באותו צבע, אבל בגודל גופן קטן יותר.
אבל כאמור, בדפי אינטרנט, אנשים צריכים להבחין בין אלמנטים שהם קישורים לאלמנטים שהם טקסט. לכן בדפי אינטרנט נהוג להגדיר עיצוב שונה לקישורים – כך שהצבע והעיצוב יהיו שונים מטקסט.
בהעדר הבחנה בין טקסט קישור לטקסט שאינו קישור, הדבר עשוי לגרום למשתמשים לרחף עם העכבר שוב ושוב, הלוך ושוב ברחבי האתר על אלמנטים שונים במטרה להבין מי מהטקסטים מוגדרים כקישורים ומי כטקסט. הפעולה הזו עשויה להיות מתישה, מתסכלת ולפיכך עשויה להרחיק משתמשים מהאתר ומקיום אינטראקציה וביצוע פעולות באתר.
כברירת מחדל, קישורים מוגדרים עם קו תחתון. עם זאת, מעצבים מסוימים נוטים לדרוס את עיצוב ברירת המחדל של קישורים ולהסיר גם את הקו התחתון. הם כמעצבים מכירים טוב מאוד מה מוגדר כטקסט קישור ומה לא מוגדר כטקסט קישור באתר. זאת בניגוד לשאר המשתמשים שאינם מכירים את האתר ומעוניינים לגלוש בו ולבצע פעולות במהירות וביעילות.
לכן הפשרה הטובה ביותר היא לוודא שכאשר קישור נמצא בסמוך לטקסט רגיל, אז יש לוודא שלא רק הצבע של הקישור שונה, אלא שהקישור מקבל גם אפקט נוסף ובדרך כלל נהוג שהוא יהיה מסוג קו תחתון. כך מבלי להזיז את העכבר שוב ושוב, אדם יוכל לראות מה מוגדר כקישור ומה מוגדר כטקסט בדף אינטרנט מסוים.
כלומר, אם מדובר בקישורים בתפריטים ובתפריטי משנה, או בכותרות קישורים לכתבות או מאמרים, הקישור לא חייב לקבל גם אפקט של קו תחתון.
המלצות להנגשת קישורים
- צבע טקסט קישור הסמוך לטקסט יהיה שונה מצבע הטקסט, כאשר יחס ניגוד מינימום בין צבע טקסט הקישור לצבע הטקסט הסמוך אליו יעמוד לפחות על 1:3
- אפקט ויזואלי שונה לקישורים גם בריחוף עכבר וגם כאשר מנווטים לקישור באמצעות מקלדת בלבד
- לקישורים בגוף טקסט שאינו קישור, מומלץ להגדיר בנוסף קו תחתון (אם לא הוסר במכוון על ידי מעצבים או מפתחים)
- בנוסף לכך, חשוב מאוד שהקישורים יוגדרו באופן תקין כך שיהיו ניתנים לזיהוי כקישורים, יהיו מוגדרים בקוד בסדר תקין ובהתאם למבנה הויזואלי של הקישורים באתר. כך תישמר העקביות הן למשתמשי מקלדת עם או ללא קורא מסך והן לאנשים שאינם מסתייעים באמצעי ניווט שונים.
- אין צורך להוסיף לקישורים את המאפיין "ייפתח בדף חדש" או "קישור חיצוני". עם זאת, כאשר מחליטים כן להוסיף את האלמנט הזה לקישורים, חשוב לוודא שהטקסט המבהיר יהיה בסוף טקסט הקישור
- חשוב גם לוודא שהגעה לקישור באמצעות תוכנה קוראת מסך תקריא את שם הקישור ולא את המילים "נפתח בטאב חדש" או מילים דומות אחרות