להגיע מנקודה א' לנקודה ב' באמצעות אפליקציית Clew במקומות פחות מוכרים

אפליקציית Clew ל IOS מסייעת לאנשים עם לקויות ראייה ועיוורון להגדיר ניווט לצורך הגעה מנקודה א' לנקודה ב' באמצעות ציוני דרך וירטואליים (או פירורי לחם) על ידי ספירת צעדים (תכונה בה עושים שימוש באפליקציות כושר) ותנועות סיבוב ופניה ימינה ושמאלה במרחב וללא צורך בהתקנים חיצוניים.

עם פתיחת האפליקציה יקבל המשתמש התראה על בקשת שימוש בשירותי מיקום והתראה נוספת המבקשת לאשר כי השימוש באפליקציה על אחריותו הבלעדית של המשתמש.

לאחר אישור ההתראות, מציגה האפליקציה ממשק משתמש פשוט בו בחלק העליון נמצאת המצלמה ובחלק התחתון כפתור המשמש להקלטה, השהייה ועצירת נתיב. לאחר שעוצרים את הקלטת הנתיב, נמצא כפתור המשמש לתחילת הניווט.

אופן השימוש

  • בלחיצה על Record Path ניתן להתחיל ללכת מנקודה א' לנקודה ב'.
  • עם הלחיצה על הכפתור לתחילת הקלטת הנתיב, האפליקציה תכריז באמצעות VoiceOver: Hold vertically with the rear camera facing forward. כלומר, יש להחזיק את הטלפון בגובה החזה כשהמצלמה פונה קדימה.
  • עם ההגעה לנקודה ב' יש ללחוץ על Stop Recording
  • כשמבקשים לחזור לנקודה א', יש ללחוץ על Start Navigation
  • האפליקציה תנחה את המשתמש באמצעות VoiceOverבשפה האנגלית על ידי מתן הנחיות קוליות להתקדם קדימה, לפנות שמאלה או ימינה או להסתובב.
  • בנוסף, האפליקציה מספקת חיווי קולי באמצעות צליל הדומה לתיקתוק המלווה את המשתמש לאורך החזרה לנתיב מנקודה ב' לנקודה א'.

בזמן הקלטת הנתיב, האפליקציה יוצרת ציוני דרך על ידי ספירת צעדים, וסיבוב במרחב. האפשרות לספור צעדים מובנית במכשירי IOS בכדי לתמוך באפליקציות כושר. לכן תכונה זו מהימנה למדי.

נתיב אחד בכל פעם

בשלב זה, האפליקציה יודעת להקליט נתיב אחד לכל שימוש. יהיה נהדר אם האפליקציה תאפשר להקליט מספר נתיבים ולתת לכל אחד מהם שם כך שבפתיחת האפליקציה יוכל המשתמש לבחור את הנתיב הרצוי לניווט.

יתרונות

על אף שאנשים עם לקויות ראייה ועיוורון המגיעים מנקודה א' לנקודה ב' יודעים בדרך כלל לחזור מנקודה ב' לנקודה א', יש מקרים שבהם המבנה מורכב מאוד כך שלא תמיד זוכר המשתמש את הדרך חזרה מנקודה ב' לנקודה א' ממנה הגיע. במקרה זה האפליקציה יכולה בהחלט לסייע בניווט חזרה לנקודה א'.

במבנים מורכבים מאוד, אנשים ללא לקויות ראייה, לא יודעים לחזור לנקודה בה התחילו בשל מורכבות המבנה או בשל בעיות זיכרון או עומס קוגניטיבי זמני המקשה לזכור מאיפה התחלנו בכדי לחזור לנקודת ההתחלה.

שיפורים מתבקשים

  • התאמת תצוגת המצלמה לתכונת ה Smart invert ב IOS
  • תמיכה בהקלטת נתיבים מרובים ומתן אפשרות להגדיר שמות לנתיבים השונים.
  • מתן אפשרות לשימוש באפליקציה ללא מצלמה תוך התבססות על ספירת צעדים ותנועות הליכה ישירה או סיבוב במרחב.

ייתכן ותכונות אלה יתווספו בהמשך הדרך עם התפתחותה של האפליקציה.

© כל הזכויות שמורות לאילנה בניש. כל שימוש מסחרי אסור בהחלט.

זקוקים לשירות?

  • אם אתם זקוקים לייעוץ, ליווי בהליך הטמעת הנגישות בשירותי אינטרנט וטכנולוגיות מידע, אני כאן לשירותכם עם ניסיון של מעל לעשור בתחום וכמורשה נגישות שירות משנת 2015, בעבודה מאתגרת ושוטפת עם ארגונים רבים במגזר הציבורי, הפרטי,  השלישי ועבודה עם אנשים עם מוגבלות.
  • השירות שלי כולל: ייעוץ וליווי שוטף, הרצאות והדרכות נגישות, כתיבת אפיוני נגישות לממשקים טכנולוגיים, ביצוע בדיקות נגישות עם כלים אוטומטיים, טכנולוגיות מסייעות לנגישות, בדיקות ברמת קוד המקור ובשיתוף עם אנשים עם מוגבלות, מתן הנחיות מקצועיות למתכנתים, מעצבים ועורכי תוכן, מתן ייעוץ  ללשכות משפטיות, מנהלי פרויקטים ועוד.
  • הליך ייעוץ וליווי בהתאמות נגישות לשירותי אינטרנט בהתאם לחוקים, לתקנות ולתקני הנגישות הרלוונטיים (וללא תוספי נגישות!)
  • מוזמנים לפנות אלי באמצעות טופס צור קשר באתר

 

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: