אפליקציית Microsoft Office שוחררה רשמית לחנויות האפליקציות

באפליקציה אחת של Microsoft Office תוכלו להשתמש ב Microsoft Word. PowerPoint ו Excel במקום אחד. במסך דף הבית של האפליקציה תוכלו למצוא את כל המסמכים האחרונים שפתחתם מ OneDrive של מיקרוסופט. כמו כן ניתן לפתוח מסמכים ממיקומים נוספים ממכשיר הטלפון ומשירותי ענן נפוצים אליהם אתם מחוברים כולל מנויים ל Office 365, OneDrive של מיקרוסופט, שירות הענן של DropBox ועוד ושזוהו במכשיר. כלומר, אם שירות ענן מותקן במכשיר והוגדר לשימוש המשתמש, אפליקציית Microsoft Office תזהה אותו. ניתן גם לחבר שירותי ענן נוספים מרשימת שירותי הענן שהאפליקציה מתממשקת איתם (למעט Google Drive שבשלב זה לא מצאתי ברשימה). כל יישום ייפתח באפליקציה הרלוונטית וניתן יהיה לקרוא, לשמור ולערוך. יחד עם זאת, עדיין יש בעיות נגישות בקריאת מסמכי Microsoft Word וגיליונות עבודה של Microsoft Excel – ראו בהמשך הסקירה.

פתיחת קבצים

לפעמים אנחנו צריכים לפתוח כמה קבצים מאותה התיקיה. זה אומר שאם פותחים קובץ אחד ואז סוגרים אותו, יהיה זה רעיון טוב לחזור לאותה התיקיה ולא למסך הפתיחה שמציג את הקבצים האחרונים משירות הענן OneDrive של מיקרוסופט – אבל לא את זה שלפני כמה רגעים פתחתי. יתר על כן, כשסגרתי קבצים שפתחתי מ DropBox וחזרתי למסך הבית, פתאום הופיע קובץ ראשון ברשימה שלא הופיע קודם ושבכל מקרה לא פתחתי לאחרונה. בהזדמנות זו חשוב לציין כי האפליקציה זיהתה קבצים ברשימת הקבצים שלא הצלחתי לפתוח מהסיבה שהם כבר לא קיימים ככל הנראה בשירות הענן של מיקרוסופט. אני מקווה שמיקרוסופט ישפרו את חוויית השימוש בהיבט הזה כך שיהיה דומה יותר לשימוש בסייר התיקיות ב Windows.

העברת קבצים בין המכשיר למחשב

ל Microsoft יש שירות שנקרא File Transfer והוא פועל כך:

  1. כניסה לאתר File Transfer. יוצג קוד QR
  2. בכדי לחבר בין המחשב למכשיר, יש לגשת ללשונית פעולות ולבחור באפשרות העברת קבצים, לאשר את כל ההרשאות למצלמה ולסרוק את קוד ה QRשמופיע באפליקציית Microsoft Office.
  3. בשלב הבא יוצג למשתמש קוד המורכב ממספרים גם באפליקציה וגם בדפדפן המחשב באתר File Transfer. יש לאשר גם באפליקציה וגם באתר את הקוד. במידה וזהו אותו הקוד – יתבצע החיבור בין האפליקציה למחשב.
  4. לאחר מכן יתקבל עמוד חדש באתר File Transfer אליו ניתן לגרור קבצים או להעלות קבצים על ידי לחיצה על כפתור Choose Files to Send
  5. כשמדובר בקובצי אופיס, הקובץ יתקבל מיד באפליקציית Microsoft Office
  6. ניתן להמשיך ולהעלות קבצים נוספים על ידי לחיצה על Send more files button

בהחלט שימושי כשמדובר בקובצי אופיס שאינם מאוחסנים בשירות ענן.

פתיחת מסמכים וקישורים על ידי סריקת קוד QR

קוד QR משמש לפתיחת קבצים וקישורים. כך למשל, בספרים דיגיטליים שיוצרים בשנים האחרונות, נוהגים לשלב גם תמונות קוד QR אותם ניתן לסרוק וכך להגיע למקורות מידע נוספים ברשת.

דברים שאפשר לעשות עם קובצי PDF

  • שמירת קובץ ל PDF
  • שמירת תמונות כקובצי PDF
  • חתימה על מסמכים

מי שרוצה לקרוא קובצי PDF באפליקציית Microsoft Office יצטרך

  1. לוודא שהקובץ שמור במכשיר או בשירות הענן של OneDrive
  2. לגשת ללשונית פעולות ולבחור באפשרות של חתימה על מסמך PDF
  3. במידה ולא נדרש לחתום על הקובץ, ניתן לצאת ממצב עריכה על ידי לחיצה על מקש הביצוע ולהעביר את המסמך למעשה למצב קריאה רגיל.

המרת תמונות טקסט

ניתן להמיר תמונות טקסט לטקסט חי על ידי צילום התמונה או הוספת תמונה מגלריית התמונות. כמו כן ניתן לצלם טבלה ולהמיר אותה לטבלה בגיליון אקסל למרבה הצער תכונה זו לא עובדת עבור טקסט בשפה העברית.

נגישות

כל יישומי מיקרוסופט נגישים ברמה גבוהה מאוד – על כך אין לדעתי מחלוקת. ועדיין, קריאת מסמכי Microsoft Word אינה מיטבית – לפחות לטובת משתמשי תוכנות קוראות מסך ואנשים עם לקויות ראייה הזקוקים לניגודיות גבוהה ולאנשים המסתייעים בהקראה או בתוכנות קוראות מסך כגון VoiceOver ב IOS

מסמכי Microsoft Word נגישים – כלומר שהוטמעו בהם תכונות נגישות, חלק מהם לא מיוצגים באפליקציית Microsoft Word לא באפליקציה העצמאית ולא באפליקציית Microsoft Office.

כך למשל, אם מסמך Word כולל כותרות היררכיות, הם לא יבואו לידי ביטוי באפליקציית Microsoft Word והרי ידוע ששימוש בניווט בין כותרות הוא אחד מאבני היסוד של שמישות ונגישות גם יחד.

בנוסף, משתמש שזקוק לצבעי ניגודיות גבוהה כגון ליקויי ראייה של גלאוקומה, קטרקט ובעיות קרנית נוספות, יתקשו מאוד לקרוא את המסמך שכן הוא מוצג על גבי רקע לבן ואינו מתממשק משום מה עם צבעי הניגודיות הגבוהה.

בעיה נוספת היא שלא ניתן לנווט עם מחוות של VoiceOver במסמך – דבר שעשוי לא רק להקשות על משתמשי VoiceOver אלא גם להפוך את כל הליך הקריאה לבלתי יעיל בסופו של דבר.

בעיות הניגודיות מתבטאות גם בקובצי Excel כמו גם בעיות הניווט למשתמשי VoiceOver בגיליון עבודה. פתחתי קובץ אקסל עם טבלה פשוטה עם נוסחאות שיצרתי ובניסיון לקרוא את גיליון העבודה עם VoiceOver לא הצלחתי להבין כלום מההקראה.

בעיית נגישות נוספת היא שבזמן ניווט בין קבצים ותיקיות באפליקציית Microsoft Office באמצעות VoiceOver סוג הקובץ לא מוקרא וגם אין הבחנה בין תיקיות לקבצים – בנתיים, המשתמש יצטרך לנחש, לזכור או פשוט לנסות ולראות מה נפתח.

אני מקווה שמיקרוסופט ישדרגו את הממשק כך שיהיה נגיש יותר לאנשים עם לקויות ראייה ועיוורון.

מצגות בממשק נגיש

דווקא היישום Microsoft PowerPoint מציג את המצגת כך שתשתלב עם צבעי ניגודיות גבוהה. גם הניווט במצגת מאוד נגיש בסך הכול.

© כל הזכויות שמורות לאילנה בניש. כל שימוש מסחרי אסור בהחלט.

זקוקים לשירות?

  • אם אתם זקוקים לייעוץ, ליווי בהליך הטמעת הנגישות בשירותי אינטרנט וטכנולוגיות מידע, אני כאן לשירותכם עם ניסיון של מעל לעשור בתחום וכמורשה נגישות שירות משנת 2015, בעבודה מאתגרת ושוטפת עם ארגונים רבים במגזר הציבורי, הפרטי,  השלישי ועבודה עם אנשים עם מוגבלות.
  • השירות שלי כולל: ייעוץ וליווי שוטף, הרצאות והדרכות נגישות, כתיבת אפיוני נגישות לממשקים טכנולוגיים, ביצוע בדיקות נגישות עם כלים אוטומטיים, טכנולוגיות מסייעות לנגישות, בדיקות ברמת קוד המקור ובשיתוף עם אנשים עם מוגבלות, מתן הנחיות מקצועיות למתכנתים, מעצבים ועורכי תוכן, מתן ייעוץ  ללשכות משפטיות, מנהלי פרויקטים ועוד.
  • הליך ייעוץ וליווי בהתאמות נגישות לשירותי אינטרנט בהתאם לחוקים, לתקנות ולתקני הנגישות הרלוונטיים (וללא תוספי נגישות!)
  • מוזמנים לפנות אלי באמצעות טופס צור קשר באתר

 

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: