נגישות לתשלומים עם שירות Apple Pay

הפעולה הבסיסית והיומיומית של תשלום עבור מוצרים או שירותים, נראית מאוד טבעית ופשוטה לרבים. עם זאת, דווקא לאנשים עם מוגבלות ובמיוחד לאנשים עם לקות ראייה, עיוורון ואנשים עם מוגבלות מוטורית בידיים, הפעולה הפשוטה הזו יכולה להיות מורכבת.

איך מורכבת?

אנשים עם לקות ראייה או עיוורון

  • הקושי למצוא את הכרטיס המתאים בארנק ובמיוחד למי שמחזיק יותר מכרטיס אשראי אחד.
  • המבוכה לעיתים של הושטת הכרטיס לכיוון היד שצריכה לקבל אותו.
  • לספור שטרות עם אפליקצייה לזיהוי שטרות הופכת את תהליך התשלום למסקרנת עבור האנשים מסביב. ולעיתים הופכת את התהליך למביך כשיש אנשים בסביבה שמתחילים להתאסף כאילו מדובר בהצגת היום או להתרגז בגלל העיכוב הצפוי להם בתור.

לשלם בקליק (לא נגיש)

תשלומים  באמצעות אפליקציות הופכים להיות יותר ויותר נפוצים לשימוש. הנוחות והזמינות רק  משפרים את חוויית המשתמש ומקצרים תורים. אבל גם כאן, ברוב המקרים את חוויית המשתמש של אנשים ללא מוגבלות.

חלק מהאפליקציות כלל לא נגישות למרות שיהיו כאלה שיישבעו בכל שבועה אפשרית שהאפליקציה כן הונגשה – חוץ מאותו כפתור אחד שיהפוך את כל התהליך ללא נגיש ועשוי לגרום לאדם עם מוגבלות מבוכה כשיצטרך לקבל סיוע מאנשים זרים ובתוך כך לחשוף פרטים אישיים.

העניין הזה של הנגשת ממשקי משתמש בלי לחשוב על רצף נגישות בתהליך מההתחלה עד הסוף תמיד, אבל תמיד גורם  לבעיות נגישות ובהכרח לפגיעה במתן שירות נגיש.

שירות Apple Pay יושק בישראל ככל הנראה בתחילת חודש מאי

והינה באה הבשורה לה מחכים רבים ובהם גם אנשים עם מוגבלות בישראל. חברת Apple  ללא ספק יודעת היטב איך לייצר ממשקי משתמש  עם חוויית משתמש מצוינת ונגישות ברמה גבוהה מאוד. וכך, גם שירות Apple Pay יאפשר לאנשים עם מוגבלות בישראל לשלם במקומות שיתמכו בתשלום מסוג זה, באופן עצמאי,  בלי מבוכות וקשיי נגישות.

אנשים עם מוגבלות ברחבי העולם  בעיקר אנשים עם מוגבלות בראייה ואנשים עם מוגבלות מוטורית ואנשים עם מוגבלות מסוג שיתוק מוחין המשלב  במקרים רבים את שניהם, שמשתמשים בשירות Apple Pay מדווחים על ההקלה שהם חשים כשהם נדרשים לשלם – פשוט לשלוף את הטלפון, אם הוא  במקרה לא ביד, ללחוץ על כפתור הבית לזיהוי תביעת אצבע או על כפתור הצד לאימות  באמצעות Face ID וזהו. גם הוספת  כרטיסי אשראי וכרטיסים נטענים לאפליקציית הארנק של Apple  היא חוויה נגישה ופשוטה למדי שכן ממשק המשתמש נגיש בהחלט וגם מאפשר סריקת כרטיס האשראי וכשזה מצליח, אין גם צורך לבקש סיוע בהקראה של מספר הכרטיס, התוקף ושלוש הספרות האחרונות בגב הכרטיס.

שירות Apple Pay בשעון החכם

שדרוג משמעותי נוסף לשירות Apple Pay ייאפשר לאנשים עם מוגבלות לשלם גם באמצעות השעון החכם. כך ניתן להקל על אנשים עם מוגבלות שחיפוש המכשיר בתיק, הוצאתו  וכיוונונו למכשיר  קורא הכרטיסים יהיה פשוט יותר.

כשהטלפון אבד או נגנב

כשמדובר במכשירי האייפון, אי אפשר לעשות במכשיר שימוש  לאחר שנגנב. כל עוד המשתמש במכשיר לא שחרר אותו מבעלותו בהגדרות Apple ID אי אפשר להשתמש בו גם אם ביצעו פרמוט כללי למכשיר באמצעות תוכנת iTunes.  אמצעי ההגנה הביומטריים ושיוך המכשיר למשתמש מגנים בסופו של דבר גם על אמצעי התשלום שהזין המשתמש לשירות Apple Pay.

צפייה בסרטונים מ Youtube

Apple Pay: an accessible way to pay – YouTube

היסטורייה של הנגישות במוצרי Apple

בסרטון הזה, בדקה ה 03:30 לערך, מובאים דבריו של סטיב ג'ובס ז"ל על החשיבות של הנגשת ממשקי המשתמש והמוצרים של Apple לאנשים עם מוגבלות. האמת היא שהדברים שאמר מאוד ריגשו אותי.

  • אנשים עם מוגבלות מוצאים את עצמם לעיתים קרובות נאבקים על הזכות לחיים בכבוד
  • לעיתים קרובות נמצאים בצללי ההתפתחות הטכנולוגית המשמשת כמקור העצמה לאחרים
  • המהנדסים ב Apple עושים מאמצים ניכרים לפתח מוצרים כך שיתאימו למגוון רחב של אנשים עם מוגבלות
  • מבלי לחשב לעולם את הרווחים הכספיים בפיתוח של טכנולוגיות מונגשות
  • אנחנו עושים את זה כי זה הדבר הנכון לעשות

 

 

זקוקים לשירות?

  • אם אתם זקוקים לייעוץ, ליווי בהליך הטמעת הנגישות בשירותי אינטרנט וטכנולוגיות מידע, אני כאן לשירותכם עם ניסיון של מעל לעשור בתחום וכמורשה נגישות שירות משנת 2015, בעבודה מאתגרת ושוטפת עם ארגונים רבים במגזר הציבורי, הפרטי,  השלישי ועבודה עם אנשים עם מוגבלות.
  • השירות שלי כולל: ייעוץ וליווי שוטף, הרצאות והדרכות נגישות, כתיבת אפיוני נגישות לממשקים טכנולוגיים, ביצוע בדיקות נגישות עם כלים אוטומטיים, טכנולוגיות מסייעות לנגישות, בדיקות ברמת קוד המקור ובשיתוף עם אנשים עם מוגבלות, מתן הנחיות מקצועיות למתכנתים, מעצבים ועורכי תוכן, מתן ייעוץ  ללשכות משפטיות, מנהלי פרויקטים ועוד.
  • הליך ייעוץ וליווי בהתאמות נגישות לשירותי אינטרנט בהתאם לחוקים, לתקנות ולתקני הנגישות הרלוונטיים (וללא תוספי נגישות!)
  • מוזמנים לפנות אלי באמצעות טופס צור קשר באתר

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: