הגדרות במערכת ההפעלה iOS ששומרים לי על חיי הסוללה לאורך שנים

מניסיוני האישי עם מכשירי האייפון לאורך השנים (וגם מכשירי אנדרואיד) יש לא מעט הגדרות במכשיר האייפון שהפעלתם גורמת לצריכת סוללה מוגברת וחימום המכשיר שבסופו של דבר מקצרים את חיי הסוללה. צפיתי בלא מעט סרטוני ווידאו קראתי וניסיתי לאורך שנים רבות, ובפוסט הזה אשתף בתובנות שלי.

אבל לפני שאני מתחילה, חשוב לי להדגיש שההמלצות בפרסום הזה עוזרים לי באופן אישי מאוד לשמור על חיי סוללה תקינים לאורך היום ולאורך השנים. יכול בהחלט להיות שעבור אנשים אחרים יש העדפות ו/או צרכים אחרים שמצריכים הגדרות אחרות ו/או השארת הגדרות ברירת מחדל.

כניסה ל: הגדרות, תצוגה ובהירות, בחירה במצב כהה

מכשירי אייפון עם מסך OLED יכולים לנצל היטב את מצב כהה גם לשיפור חיי הסוללה. יש אנשים עם לקויות ראייה ו/או מוגבלויות קוגניטיביות שמצב כהה מסייע להם מאוד בממשקי משתמש. גם חשיפה בשעות הערב והלילה ולקראת השינה למסכים בתצוגה כהה מסייעת בהכנה לשינה.

הגדרות תצוגה ובהירות
הגדרות תצוגה ובהירות

כניסה ל: הגדרות, כללי, עדכון יישומים ברקע

  • יישומים שפועלים ברקע ומתעדכנים כל הזמן גורמים לצריכת סוללה מוגברת.
  • אפשר להגדיר באזור זה רק את היישומים שחייבים להתעדכן ברקע בכדי לתפקד באופן תקין.
  • אפשר גם לכבות את "עדכון יישומים ברקע" והאפליקציות ימשיכו לעבוד ברוב רובם של המקרים באופן תקין

בין אם כיבתם לחלוטין את "עדכון יישומים ברקע" או שהגדרתם אילו יישומים יתעדכנו ואילו לא, כשתפתחו את היישומים להם הגדרתם כיבוי לעדכון ברקע, ברגע שהם ייפתחו הם יתעדכנו ויפעלו – כולל אפליקציות ניווט פופולאריות.

עדכון יישומים ברקע
עדכון יישומים ברקע

כניסה ל: הגדרות, פרטיות ואבטחה, שירותי מיקום

רוב האפליקציות בהם אנחנו עושים שימוש דורשים גישה לשירותי מיקום. עם זאת, לא תמיד הדבר הכרחי לתפעול תקין של היישום. לכן כדאי לשקול לאלו אפליקציות אנחנו מעניקים גישה לשירותי מיקום, ולשאול את עצמכם – האם האפליקציה הזו באמת צריכה גישה לשירותי מיקום בכלל ולשירותי מיקום מדויקים? לדוגמה, אפליקציות מוזיקה מוכרות, לא צריכות גישה לשירותי מיקום בכלל בכדי לתפקד תקין.

בנוסף לכך, לכל יישום יש גם מתג של מיקום מדויק, שתפקידו לומר ליישום, תחפש טוב טוב ותשתמש במיקום המדויק ולא רק במיקום המשוער. גם הפעולה הזו עשויה לצרוך סוללה שלא לצורך עקב החיפוש המתמיד אחר המיקום המדויק.

פרטיות מעקב
פרטיות מעקב

כניסה ל: הגדרות, פרטיות ואבטחה, מעקב

ניתן להחליט אם לאפשר ליישומים לבקש לעקוב אחר פעילותכם ביישומים אחרים. המטרה היא לשפר את הפרסומות. כיבוי מעקב אחר הפעילות ביישומים אחרים תשפר את חיי הסוללה.

כניסה ל: הגדרות, תצוגה ובהירות, True Tone

כניסה ל: הגדרות, נגישות, תצוגה וגודל המלל, גלילת המסך עד לאפשרות כיוון בהירות אוטומטי

לכאורה מדובר בתכונה חשובה מאוד לשמירה על חיי הסוללה, בכך שהמסך יתבהר או יתעמעם בהתאם לעוצמת האור.

בפועל, הפעלת התכונה הזו מצריכה להבנתי מהאייפון לבדוק כל הזמן את תנאי התאורה והשעה ובכך לנחש אם להבהיר או לעמעם את התצוגה החישובים האלו שעושה מערכת ההפעלה – צורכת סוללה. במקום זאת אפשר להגדיר אוטומציות בהם בשעות מסוימות במהלך היום, תשתנה גם בהירות המסך.

כניסה ל: הגדרות, פרטיות ואבטחה

בהגדרות פרטיות יש הרבה מאוד פרמטרים שכיבוי שלהם יחסוך לכם לא מעט חיי סוללה וגם, ולא פחות חשוב, או אולי הכי חשוב, ישמור יותר על הפרטיות שלכם

נתונים ושיפורים

כניסה ל: הגדרות, פרטיות ואבטחה, גלילת המסך עד לאפשרות נתונים ושיפורים

ניתן לשתף את Apple עם נתוני המכשיר כגון שיפור נתוני אייפון ושעון, ניתוח נתונים, שיתוף נתוני iCloud שיפור בטיחות, שיפור סירי והכתבה,

כניסה ל: הגדרות, דואר, חשבונות, משיכת נתונים

כברירת מחדל האייפון מכוון לבדיקת דואר אלקטרוני בתדירות גבוהה ובאופן אוטומטי. פירוש הדבר שכל הזמן מתבצעת בדיקה מול השרתים של ספק הדואר האלקטרוני בכדי לבדוק אם יש הודעות דואר חדשות.

אם לא דחוף או הכרחי עבורכם שתתבצע הבדיקה הזו, ניתן להגדיר כי הבדיקה תתבצע בתדירות נמוכה יותר ואפשר להגדיר גם שהיא תתבצע באופן ידני. גם אם בוחרים באפשרות של בדיקה ידנית, תמיד כשנפתח את יישום הדואר, תתבצע בדיקה והורדה של הודעות דואר אלקטרוני חדשות.

הגדרות דואר חשבונות משיכת נתונים חדשים קביעת תדירות נמוכה או ידנית
הגדרות דואר חשבונות משיכת נתונים חדשים קביעת תדירות נמוכה או ידנית

כניסה ל: הגדרות, תצוגה מתמדת

אפשר לכבות את המתג

על אף שצריכת הסוללה עשויה להיות מאוד מופחתת בשימוש בתכונה זו, עדיין יש עדכון יישומים ברקע ושימוש במסך.

כניסה ל: הגדרות, Siri וחיפוש, האזנה ל: Siri או Hi Siri

אם סירי תהייה בהאזנה מתמדת לקולות בסביבה, זה אומר שגם צריכת הסוללה בעקבות כך עשויה להיות מוגברת.

כניסה ל: הגדרות, נגישות, מגע, רטט

  • מי שלא זקוק לחיווי באמצעות רטט אינטראקטיבי לצורכי נגישות של אנשים עם מוגבלות, אז שימוש ברטט אינטראקטיבי גם כן מגביר את השימוש בסוללה.

כניסה ל: משוב הקלדה

  • ניתן להסיר משוב הקלדה של רטט אינטראקטיבי

כניסה ל: הגדרות, צלילים ורטט אינטראקטיבי

  • ניתן לבחור אם לכבות את "מערכת עם רטט אינטראקטיבי"

סיכום

  • בכל פעם שמחליפים מכשיר ו/או מעדכנים גרסה, חשוב לעבור על ההגדרות ולבדוק מה רלוונטי לכם
  • לחלק מההגדרות יש השפעה חזקה על חיי הסוללה ולחלק פחות
  • חשוב לבדוק אם שינוי ההגדרות האלו ישפיע על הצרכים ו/או ההעדפות המשתמש
  • אני חושבת שבגלל שאני מקפידה על יישום ההגדרות הללו לאורך השנים וככל שהם מתעדכנים במערכות ההפעלה לאורך השנים, כך יצא שקיבולת הסוללה במכשיר האייפון S.MAX שברשותי עומד נכון להיום על 92 אחוז. גם גב המכשיר וגם המסך נשברו והוחלפו במהלך השנים – וקיבולת הסוללה מותרה מעל 90 אחוז.

חלק מההגדרות הללו יהיו רלוונטיות גם למערכת ההפעלה iPad OS

השאר תגובה

%d